کارخانه قالیشویی پسران اوغلی تهران
تاسیس1345
ما بر آن عهدی که بستیم،هستیم

قالیشویی ازگل

قالیشویی ازگل
مبل شویی ازگل
رفوگری ازگل
کارخانه قالیشوئی پروانه تهران عضو معتبر و فعال اتحادیه قالیشویی تهران با 25سال تجربه در صنعت قالیشوئی شستشو با دستگاه های تمام اتوماتیک ارائه خدمات تخصصی شستشو و ترمیم فرش های صادراتی وقالی های نفیس ابریشم٬گل ابریشم و دستبافت و ماشینی با مواد شوینده ممتاز و شامپو خارجی ساخت آلمان و ارائه خدمات مبل شویی و خشکشویی فرش در منزل با بهترین شامپو های ممتاز خارجی

خدمات ترمیم فرش : لکه برداری، ریشه زنی، رفوگری،چرم،رفع سوختگی،ریشه بافی و شیرازه بافی

توجه!!!؟!!!

*** پرداخت هزینه خدمات قالیشویی پروانه تهران بعد از ارائه و انجام خدمات و رضایت مشتری دریافت می شود***

****تمامی خدمات ما گارانتی داشته و تا ۴۸ساعت در صورت نا رضایتی شما مرجوع و مجدد خدمات بصورت رایگان انجام می گیرد***

****»»»هدف ما««–»»جلب رضایت شماست****

کارخانه قالی شویی تهران سلامت فرش و ریشه ها را کتبا ضمانت کرده و به صورت لول و اتو + وکنیوم شده تحویل می دهد.
تحویل 48 الی 72ساعته (بدون تعطیلی)
سرویس به سراسر تهران

لول+اتو+کاور رایگان

قالی-شویی شعبه مرکزی و غرب تهران : 44355804

شعبه جنت اباد سیمون بولوار پونک ازادی ومحدوده 44860441

شعبه شمال تهران و شمال غرب و شهرک غرب-گیشا و محدوده شهرک غرب

88571041

شعبه شمال تهران و شمال شرق سعادت آباد-قیطریه

22673657

سرویس ویژه سراسر تهران

09190776596

ارائه خدمات شستشو انواع فرش دستبافت و ماشینی،گل ابریشم،کرک و…با دستگاه های تمام اتوماتیک ساخت آلمان با بهترین کیفیت با ضمانت نامه کتبی با رعایت اصول مذهبی و نازلترین قیمت

 

مطلب زیر در مورد شستشو و راه های نگهداری فرش حتما بخوانید

قالیشویی تهران توصیه می کند که فرش های دستباف و ماشینی ، این به هم پیوستگی های رنگارنگ و زیبا در هر خانه ای با هر ارزشی احتیاج به مراقبت دارند.

تمامی نکات و توصیه های قالیشویی تهران از تجربه چندین ساله در صنعت قالیشویی می باشد.

رعایت نکاتی قابل تامل می تواند به زیبایی و ماندگاری فرش های منزل کمک کند.

● پاکیزه کردن

از جاروی دستی برای تمییز کردن فرش ها استفاده ننمائید چرا که الیاف فرش ها با نوکِ تیزِ نی های جارو دستی آسیب می بینند. بهترین راه برای بیرون کشیدن گرد و غبار فرش ها جارو برقی با دور تند می باشد.

● نور آفتاب

خانه هایی که آفتابگیر هستند با وجود فراهم آوردن شرایط مفید برای محیط درونی خانه، مضراتی را هم برای آنها دارند. برای مثال قرار داشتن فرش در معرض آفتاب به طور مداوم روی رنگ آن تاثیری منفی می گذارد. پیشنهاد قالیشویی تهران به شما این است اگر قالی دستبافی در خانه پهن کرده اید، برای پنجره های مقابل آن از پرده های ضخیم استفاده کنید

● سایش

قرار گرفتن قالی در زیر در، ساییده شدن آن را به همراه دارد. اگر به دلیل کم بودن فضا در خانه مجبور هستید قسمتی از فرش را در زیر در قرار دهید، به پیشنهاد قالیشویی تهران ، در را طوری تنظیم کنید که هنگام چرخش تماسی با فرش پیدا نکند.
علاوه بر آن هر چند وقت یک بار فرش را جابجا و سر و ته کنید تا همه قسمت های آن به یک اندازه پا بخورد و فقط بعضی از قسمت ها در معرض سایش قرار نگیرد.

● حرکت فرش

در گذشته ای نه چندان دور، کف خانه ها را موکت می کردند و فرش ها را روی آنها می گستراندند. در این شرایط خبری از سر خوردن و حرکت کردن فرش نبود اما این روزها که کف خانه ها با سنگ و سرامیک و موزائیک پوشیده می شود، فرش ها بر اثر پاخوردن حرکت می کنند و جابجا می شوند.

برای جلوگیری از این حرکت به پیشنهاد قالیشویی تهران می توانید از آسترهای اسفنج مانند یا شبکه های توری پی وی سی و نرم استفاده کنید. اندازه این آسترها را کوچکتر از ابعاد فرش در نظر بگیرید.

● تمیز کردن لکه ها

لک شدن فرش، اتفاقی است که ممکن است بارها پیش بیاید. در زمانی که این اتفاق افتاد به سرعت برای از بین بردن آن اقدام کنید. ماندن و کهنه شدن لکه، تمیز کردن آن را دشوار می کند. در اینجا به برخی از لکه ها و راه های از بین بردن آنها اشاره کرده ایم:

لکه آدامس

آدامسی که روی فرش افتاده و به آن چسبیده را ابتدا با یک تکه یخ سفت کنید و سپس آن را به کمک یک کاردک به آرامی از روی فرش بتراشید.

لکه شمع

پارافین شمع را نیز با همان روشی که آدامس را برداشتید از روی فرش جدا کنید.

لکه جوهر معمولی

روی لکه ماست بریزید و آن را روی قسمت جوهری پخش کنید. بعد از اینکه ماست به خوبی با جوهر مخلوط شد، با یک قاشق آن را از روی فرش جمع کنید. این کار را چند بار تکرار کنید تا جوهر به طور کامل جذب ماست شود.

نوشیدنی

شکلات و قهوه، آبمیوه، شیر و چای را با آب نیمه گرم و صابون یا با آب و شامپو تمیز کنید. استفاده از یک تکه اسفنج، کار را آسانتر می کند.

مایعات شیرین
چای شیرین، شربت و دیگر نوشیدنی هایی که شیرین هستند، اگر به سرعت از روی فرش پاک نشوند، موجب پوسیده شدن فرش می شوند. اگر این مواد روی فرش ریخت، به سرعت آن را پاک کنید.

روغن و چربی

برای زدودن اثرات روغن و چربی و حتی واکس از صابون و سرکه سفید استفاده کنید اما اگر روغن روی فرش ریخت، ابتدا آن را با قاشق جمع کنید و سپس یک تکه پارچه سفید را روی بخشی از فرش که آلوده شده بگذارید و روی آن را اتوی نیمه گرم بکشید. به این ترتیب، روغن موجود در پرز فرش جذب پارچه سفید می شود.

تخم مرغ

اگر تخم مرغ خام روی فرش ریخت، آن را با محلول آب نیمه گرم، نمک، صابون و سرکه سفید پاک کنید. این روش در مورد لکه خون نیز موثر است.

دوده

برای زدودن دوده از فرش ها به خصوص از روی موکت های تیره رنگ روی قسمت هایی که خیلی تیره شده اند، نمک بپاشید. بعد از یک ساعت و نیم با جاروبرقی نمک ها را جمع کنید.

● شست و شوی فرش

مقدمات شست و شو :

غبار روبی و غبار گیری:

غبار به صرت ترکیباتی از ریز گردها،دوده ،کربن،پوست و… در هوا وجود دارد که به سادگی وارد تار و پود فرشها میشوند.این ذرات به صورت لایه ای بسیار نازک روی سطح و داخل پرزهای فرش نفوذ میکند.و در بلند مدت به این دلیل که رطوبت را جذب میکنند به صورت لکه روی سطح فرش نمایان میشوند که حتی موجب پوسیدگی فرش نیز میگردند.غبار و خاك در درون فرش مكان مناسبي جهت  زندگي حشراتی مثل بيد می باشد كه مي توانند الياف پشم را جویده و از بين ببرند . بنابراين غبارگيري فرش از اهمیت بالایی برخوردار است. بهترين وسایل براي از بین بردن گرد و خاك و تميز نمودن فرش ها  جاروی دستي و معمولي(جاروهاي رشتي و مشابه آن ها) مي باشد . برای استفاده از این جاروها به این دلیل که زمان بیشتری نیاز است و به همین دلیل خسته کنده میباشند.بنابر این جهت دوام فرش توصیه میشود که هر چند روز یک بار  از جارو برقی با دور کم استفاده نمایید.

اما لازم به تذکر است که هرگز از جاروهای برقی با برسهای چرخنده استفاده نکنید.زیار چرخش برس ها باعث شکستن و پوسیدگی الیاف و حتی ممکن است موجب کنده شدن گره ها از فرش شود.و هرگز اطراف فرش را ک ریشه ای قالی تشکیل کیدهند جارو برقی نکشید زیرا قدرت مکنده گی جارو برقی باعث سست و کنده شدن ریشه ها میگردد.

پشنهاد می شود چند هفته یک بار پشت فرشها با جاروی معمولی یا جارو برقی غبار روبی گردد که این عمل گردو خاک انباشته شده زیر فرش را از بین برده و از پوسیدگی فرش جلوکیری میکند.هنگام غبارگيري قالي و قاليچه ها هيچ گاه مانند پتو و ملافه روزانه آنها را تكان ندهید و از پنجره و بالكن آويزان نكنيد . زیرا این عمل به صورت روزانه سبب شل شدن تدريجي گره ها و كنده شدن آنها از جسم فرش مي شود ( شدت خسارت بيشتر در محيط جانبي فرش رخ میدهد) و درضمن آويزان كردن قالي و قاليچه ها علاوه براین كه آن ها را در معرض نزولات آسماني قرار مي دهد باعث رنگ پریدگی فرشها نیز میگردد.

قیل از شست وشو باید فرش را به خوبی غبار گیری کرد تا ذرات و غبار موجود در فرش از لابه لای فرش خارج گردد.اگر این کار به درستی انجام نشود ذرات گردوغبار هنگام شستشو با آب تركيب شده و تشكيل لايه اي شبيه گل در انتهاي پرز فرش مي دهند كه پس از مدتي باعث پوسيدگي زودرس فرش مي شود.در اين صورت با كوچكترين  ضربه هاي ناگهاني و یا  با تا کردن فرش جهت حمل و نقل احتمال پاره شدن و ترکیدگی فرش بسیار قوی است.(شستشو)

روشهای غبار گیری :

قبل از شست وشو  غبارگيري به شیوه های مختلف انجام میشود:

قالیشویی تهران همیشه در کنارشماست.

الف: دستی (معمولی):  در اين حالت عمال غبار گیری به چند رروش انجام میشود :

۱-      فرش را به پشت روي زمين پهن كرده و با چوب به آرامی به پشت آن بزنید ، سپس فرش را كنار زده و گردوخاك و ساير موادي كه بر روي زمين ريخته شده جمع آوری کنید.و روي فرش را با جارويي زبر جارو بکشید.

۲-      فرش را از پشت بر روي يك شبكه ي توري فلزي كه در ارتفاع مناسبي از زمين قراردارد پهن کرده و با چوب یا  وسيله ي ديگري به پشت آن بزنید . در اين حالت تمام ذرات گردوغبار از فرش خارج شده و چون بين فرش و زمين فضاي وجود دارد  ذرات گردوغبار دوباره به داخل فرش نفوذ نمیکند .

۳-      چهار نفر هر يك گوشه اي از فرش را گرفته و به ترتيب ضربه اي موجي شكل را به فرش وارد نمایید و به اين ترتيب فرش از چهارطرف تكان داده شده و آلودگيهاي آن خارج مي گردد.

۴-      روش دیگر اینکه فرش را محكم به زمين يا سطح سفتي کوبیده تا غبار آن خارج شود.البته این عمل از جمله اعمال نادرست و بدترين نوع غبارگيري فرش است. زيرا احتمال هر نوع آسيبي وجود دارد و ممکن است باعث گسسته شدن تار و پود فرش از هم شود.

تذکر: ضربات چوب نبايد به نحوي  باشد كه به بافت فرش لطمه وارد کند و موجب شکستگی یا پاره شدن فرش گردد.

نکته: اگر  فرش كهنه و قديمي باشد يا داراي قسمتهاي رفو شده باشد ، هرگونه غبارگيري دستي كه همراه با ضربات شديد و ناگهاني باشد باعث وارد شدن آسيب هاي جبران ناپذير به فرش مي گردد .

• بهترين روش در مورد فرشهاي جوان و نو بافت این است  كه فرش را از يك ارتفاع مناسب آويزان کرده  و با چوب به آهستگي و از پشت به آن ضربه زد .و  در مورد فرشهاي قديمي بهتر است كه با استفاده از بررسهاي نرم عمل غبار روبی را انجام داد . سپس با جاروهاي برقي ذرات گردوغبار را از درون پرز فرش بيرون كشيد.(شستشو)

ب: ماشینی (مکانیزه) : در این عصر با پيشرفت فن آوري ، ابزارها و ماشين آلات خاصي براي غبارگيري فرش طراحي و ساخته شده است.

۱-  ماشینهای مکانیکی ضربه زن : نموننه های ابتدایی این ماشین دارای مشخصاتی با عرض بین  ۵ – ۴ متر و طول  ۲- ۵/۱ متر میباشند.این دستگاه دو محور استوانه ای  دارد که به هر یک تسمه هایی از جنس پلاستیک یا برزنت بسته شده است. زمانی که دستگاه روشن می کردد فرش از یک سمت به درون آن هدایت میشود.و در ابتدا برای اینکه پرزهای فرش از حالت نمدی و خوابیده خارج شود توسط برسهای مخصوص شانه میشود.بعد از این مرحله  توسط ريلهاي مخصوصي فرش به ميان محورهاي گفته شده هدايت مي شود . محورهاي مذكور به دلیل گردش سريع به دور محور طولي ، تسمه هاي برزنتي يا پلاستيكي را به صورت مكرر به پشت و روي فرش مي كوبند . در این عمل با توجه به اینکه در مرحله پیشین پرزهاي فرش توسط برس ها به  حالت ايستاده قرار گرفته اند  گردو غبار به راحتی از فرش خارج میشود . به اين ترتيب تمام فرش از يك طرف وارد فرایندغبارگيري شده و از طرف ديگر خارج مي گردد . اين کار قبل از شستشو و در طول شستشو تکرار مي شود و دور برس غلطكتي با توجه به  نو و كهنه بودن و يا ضخامت فرش تنظيم شده و ضرب دستگاه حتي الامقدور نبايد محكم باشد . در مورد فرشهاي قديمي و رفو شده این  دقت و حساسیت وجود دارد که فرشها آسيب جدي نبینند، زيرا با ضربات شديد ممكن است فرش دوباره پاره شود و نياز به ترميم مجدد باشد که این دقت در کار را با جدیت تمام در قالیشویی تهران به عنوان برترین و بهترین قالیشویی میتوانید ببینید .

۲- غبار گیری توسط دستگاه مکنده : فرشهای  كهنه توسط  برس يا جاروي نرمي در جهت خواب فرش جارو شده و و سپس به وسیله دستگاه مکنده غبار روبی میشود.در این حالت باید شدت مکش دستگاه بر اساس نو و کهنه بودن  و ضخامت فرش تنظیم شود که هنگام بیرون کشیدن گردوغبار و کضافات فرش موجب کنده شدن تارو چود فرش نشود

نكته : زمان  تميز كردن فرشهای  كهنه بايد نسبت به « خواب» قالي دقت و توجه زیادی به خرج داده شود ، زیرا بهم خوردگي و آشفتگي در خواب قالي « بافت قالي» موجب  تغيير شكل شده و باعث پخش شدن نور و انعکاس نور مي گردد، که در این حالت  قالي « بدنما » شده کثیف و لکه دار به نظر می آید

۳-  فناوری جدید غبارگیری : دستگاههاي جديد غبارگيري : در طي سالیان متمادی در ساخت و تغییر دستگاههاي غبارگيري پيشرفت چشم گیری وجود  داشته است.دستگاههاي جديد از سرعت و بازده بالايي برخوردارند و مي توانند در زمان كوتاهتري تعداد زيادي فرش را غبارگيري کنند . اين دستگاه گردونه ي بزرگي است که از يك استوانه بزرگ توري شكل  تشکیل شده است، و در درون اتاقك بزرگتري قرارگرفته . گردونه متحرك از ميله هاي فلزي ساخته شده است و تا حدودي شبيه ماشين هاي لباسشويي عمل می کند . مخزن اين دستگاه داراي درب بزرگي است كه پس از قراردادن تعدادی فرش ( براساس ظرفیت دستگاه ) داخل آن ، بسته مي شود . سپس گردونه داخل دستگاه به حركت درآمده و با سرعت به دور خود مي چرخد . فرشها براثر حركت دوراني از پايين به بالاي گردونه و بالعكس حركت كرده و در واقع براثر به وجود امدن گریز از مرکز گردو خاك آنها  كاملاً گرفته مي شود . گردو غبار خارج شده از فرش توسط کانال مکنده  زیر دیگ دستگاه خارج شده و بوسيله كانال در يك جا انبار مي شود. بهترین روش این است که انتهای لوله های مکنده را درون حوضچه ای پر از آب قرار که از پخش شدن ذرات گردو غبار و آلودگی هوا و فضای موجود جلوگیری شود.

شیوه های رنگ بری در کارخانه های قالیشویی :

– عمل رنگبری فرشها در كارخانهای قالیشویی انجام می شود و این کار پس از غبار گیری و شستشوی فرش ، در زمان آبكشی كه می خواهند بوسیله بیلچه های مخصوص مواد شوینده اضافی و آب اضافی فرشها را بگیرند ، مواد شیمیایی روی فرش هم بوسیله حركت رفت و برگشت بیلچه بر روی فرش باعث پخش شدن مواد شیمیایی به طور یكنواخت بر روی فرش می شود و طی دو مرحله آن را از فرش خارج می نماید.

روش دیگر کهنه کردن فرش با استفاده از مواد مخصوص و ریختن این مواد در حوضچه های بزرگ و مخصوص و شناور کردن فرش برای مدت زمانی مشخص در این حوضچه ها می باشد.
در نتیجه مقداری از جلا و شفافیت رنگ الیاف كاسته شده ومیتوان گفت لایه ای نازك از رنگ الیاف برداشته شده است . سپس فرش را توسط آب صاف شسته و مواد مذكور را از آن خارج می کنند . در یعضی  كارخانه ها حتی از ماشین های خاصی برای بیشتركهنه شدن فرش استفاده می شود، این ماشین ها مقداری از پرز فرش ها را سائیده و فرش را شبیه به فرشهای پاخورده میکنند.برای اینکه كهنه نما كردن فرش بهتر انجام شود ریشه های سفید فرش های جوان را در مودی مانند: پوست گردو و یا پوست انار تیره می کنند تا فرش از نظر کهنه شدن بیشتر جلوه کند.بعضی هم جهت كاهش شدت رنگها و جلای آنها ، فرش را در معرض نور مستقیم آفتاب قرار داده و برای روزهای متوالی پشت و روی فرش را در معرض نور مستقیم قرار میدهند . نور شدید خورشید تا حدودی باعث پریدگی رنگهای قالی می گردد .با این روش حتی فرشهایی هم که توسط رنگهای گیاهی به خوبی جلا داده شده اند دچار رنگ پریدگی می گردند.(شستشو)

۱- شست و شو با هیدروسولفیت سدیم :

هر وقت و به هر دلیلی  رنگ طرح ها در زمینه سفید یا کرم فرشهای پشمی یا کرکی سرایت کرد به كمك ماده شیمیایی هیدروسولفیت دو سود و با اندکی  حوصله و دقت می توان لکه های به وجود آمده را از زمینه فرش پاک کرد. وبرای انجام این کار و از بین بردن لکه باید به روش زیر عمل کرد.(شستشو)

مقدار کمی از این ماده را در یک لیوان ماست ترش و آب گرم حل کرده و با استفاده از قلم موی نقاشی محلول بدست آمده را به قسمتهای لکه دار بمالید.البته مقدار هیدروسولفیت به کار رفته در این محلول به تازگی آن بستگی دار و باید به اندازه ای از این ماده به محلول اضافه کرد که بوی زننده ای از محلول احساس شود و در نهایت برای جلوگیری از این بوی بد و زننده میتوان اندکی جوش شیرین به محلول اضافه کرد.اگر زمینه کار بعد از استفاده از محلول بیشتر از حد سفید شد پارچه ای را به چای دم کرده آغشته کنید و بر روی آن بکشید و در نتیجه زمینه به رنگ مورد نظر میرسد. بعد از چند ساعت باید توسط یک برس زبر گرد خشك شده حاصل از محلول را  از روی فرش زدوده و سپس با یك پارچه مرطوب این قسمت ها را تمیز کرد و یا فرش را به قالیشویی فرستاده و یا خود بشویید.

۲- شستشو با سود سوزآور:

در کارخانه های قالیشوئی رایج ترین رنگبر هیدروسولفیت سدیم می باشد ، لیک در بعضی از  کارخانه های قالیشوئی با استفاده از مواد شیمیایی دیگری از قبیل :سود سوز آور، كربنات دو سود و یا سایر مواد قلیایی رنگبری انجام می شود و متاسفانه این مواد روی الیاف پشم ، پنبه و ابریشم تاثیر نامطلوب گذاشته و از استحكام آنها می كاهد و موجب پوسیدگی ،پارگی و بد رنگ شدن میگردد.در گذشته از ماست ترش برای رنگ بری استفاده میشده اما اینکار باید توسط قالیشویان و متخصصین انجام گیرد.
محلول سود با غلظت (۳-۱) درصد و گاها بیشتر ، در ظروف پلاستیكی بزرگ تهیه می شود .این محلول  توسط كارگر و بطور یكنواخت با آب پاش بر روی فرشها پاشیده می شود . بعد از گذشت (۱۰-۵) دقیقه عملیات ضربه زنی با ماشین شلاقی بر روی فرشها انجام می گیرد . این عمل حدود (۱۰-۵) دقیقه به طول می انجامد.
البته بسته  به نوع فرش و نظر استادكار ممکن است عمل شستشو با سود حدود(۶۰-۲۰) دقیقه به طول بیانجامد. هر چه ثبات رنگهای فرش كمتر باشد و راحت تر توسط سود از فرش خارج شود ، زمان شستشو با سود کمتر خواهد بود.و در پایان فرایند شست وشو با سود فرشها با آب فراوان شستشو می شوند تا سود اضافی از فرش خارج گردد .

۳-  كلیرینه كردن:

بعد از اینکه مراحل شست و شو با سود و هیدروسولفیت سدیم به پایان رسید .مرحله فلس زدایی است كه این عمل جهت افزایش جلای فرش انجام میشود.و این عمل با استفاده هیپوكلریت تحقق میابد.برای كلرینه كردن از كلسیم هیپو كلریت استفاده می شود.
كلسیم هیپوكلریت را در حوضچه های بتونی ریخته و به مدت ۲۴ ساعت منتظر میمانند تا در آب حل شود. میزان كلر فعال موجود در حوضچه ها (۵۰-۴۰) گرم بر لیترمی باشد.
فرایند كلرینه كردن در  PH قلیایی نیز  قابل اجرا است.

۴- كلرینه كردن در PHقلیایی :

در هر لیتر کلر فعال ۳۰- ۲۰ گرم از محلول استفاده میشود،و سپس با آب پاش بر روی فرشها پاشیده میشود.و سپس عمل بیل و یا پارو کشی بر روی فرشها باعث میشود که هیپوکلریک در تمام نقاط فرش پخش و به درون فرش نفوذ کند.عل بیل کشی به دلیل حرکت محلول هیپو کلریک روی فرش موجب افزایش سرعت و فرایند فلس زدایی بر روی الیاف میشود و از طرفی لبه های تیز بیلچه موجب  جدا شدن فلسهای در حال تخریب از روی الیاف میگردد.عمل کلرینه ۱۰ – ۵ دقیقه به طول میانجامد، اما در فرشهایی که در این مدت زمان به براقی مورد نظر نمیرسند این عمل مجدد تکرار می گردد.

۵- كلرینه كردن در PH اسیدی :

در ابتدا محلول رقیق اسید سولفوریك بر روی فرش پاشیده میشود و بعد محلول (۱۰-۵) گرم بر لیتر هیپوكلریت نیز روی آن پاشیده می شود در نتیجه عمل بیل كشی جهت تسریع فلس زدایی انجام میپذیرد.در انتها باید هیپوكلریت فرشها با آب شسته و آب اضافی فرش گرفته شود و بعد از آبگیری فرشها در هوای آزاد و زیر نور آفتاب خشك می شوند .در پایان كار و خشك شدن فرش چاره ای نیست جز اینكه با قلم مو این بخش ها دوباره رنگ آمیزی شوند ، البته خام بودن این رنگها در درون لیف نفوذ نكرده و بر اثر تماس از بین خواهد رفت .

تابستان که رو به پایان می رود، بسیاری از خانم های خانه دار، فرش ها را می شویند. البته اگر قصد شستن فرش ها را دارید، بهتر است آنها را به شرکت های معتبر قالیشویی بسپارید.

به دلیل اینکه در این شرکت ها، ابتدا گرد و خاک فرش را می زدایند و سپس فرآیند شست و شو را ادامه می دهند. شما اگر بخواهید فرش ها را در خانه بشویید، این امکان را نخواهید داشت و گرد و غبار در بین پرزهای فرش باقی می ماند.

تمیز کردن فرش ها در خانه با استفاده از شامپوی مخصوص فرش نیز ممکن می شود.

● خشک کردن فرش

فرش هایی که در خانه شسته می شوند باید در شرایط خاصی خشک شوند تا آسیب کمتری به آنها وارد شود. توصیه های زیر از طرف قالیشویی تهران می تواند راهنمای شما باشد:

اگر شستن فرش ها، جزو برنامه های فصلی شماست، داربست های چهارپایه ای شکل مخصوصی تهیه کنید تا بتوانید فرش ها را روی پشت بام یا در حیاط و نور ملایم آفتاب پهن کنید. با این روش، هوا در اطراف فرش به طور کامل جریان پیدا می کند و به خوبی خشک می شود.
فرش های شسته شده را هیچ وقت آویزان نکنید. پهن کردن فرش ها در زیر نور تند و سوزنده آفتاب نیز آسیب هایی جدی به بافت و الیاف آن وارد می کند.
برای خشک کردن فرش، به هیچ وجه از حرارت مستقیم وسایل حرارتی مانند بخاری، شومینه و رادیاتور استفاده نکنید چون به فرش صدمه می رساند.
اگر تنها بخشی از فرش شما خیس شده است، برای خشک کردن آن از یک اسفنج، حوله یا پارچه پنبه ای استفاده کنید و با آن آب را جمع کنید و سپس قسمت مرطوب را در مقابل آفتاب ملایم قرار دهید یا به وسیله حرارت ملایم سشوار دستی از پشت و روی فرش خشک کنید.

بهترین خدمات را در قالیشویی تهران تجربه کنید.

قالیشویی تهران  خدماتی همچون رفوگری و مرمت فرش را نیز انجام می دهد.

قالیشویی تهران  با کادری زبده در زمینه کارشناسی و ترمیم فرش شما اماده ارائه خدمات رفو،ترمیم،رنگبرداری،لکه زدایی،قلم زنی و غیره میباشد  تمامی خدمات مربوط به ترمیم و زیبایی فرش شما پذیرفته میشود.

رفوگری

 

رفوگری قالیشویی تهران زبان زد عام و خاص است چرا که با بهره گیری از نیروی متخصص و کارشناسان زبده بهترین رفوکاری را انجام می دهند و به هیچ وجه شما نگران فرش های خود نباشید.

رفوگری و مرمت فرش فراموش شده است اما این هنر ، هنری ارزشمند و ماندگار است که قدمتی به اندازه تولید فرش در جهان دارد.

همگام با هنر فرش بافی ، رفوگری و مرمت فرش نیز به وجود آمد .

فرش های دستبافت با توجه به ارزش صنعتی و هنری خود در معرض آسیب های فراوانی همچون پوسیدگی ، رطوبت ، پارگی و سوختگی قرار می گیرد.از این رو هنر رفوکاران به میدان آمده و ارزش و اعتبار فرش را احیاء میکند.

هنر مرمت و رفوگری فرش در ایران، عمدتا در استان‌هایی که کارگاه‌های فعال قالی بافی ‌ یا سابقه‌ای دیرینه در هنر فرش بافی دارند، دیده می‌شود، از این رو می‌توان این هنر ارزشمند را در استان‌های کاشان، اصفهان، تبریز، کرمان،یزد و قم و… یافت.

رفوگران و مرمت‌کاران قالیشویی تهران با دستان هنرمند خود و با بهره گیری از قلاب، درفش، قیچی، سوزن و نخ‌های ویژه در چارچوب‌های طراحی شده، پوسیدگی‌ها و پارگی‌ها را مرمت می‌کنند، به گونه‌ای که به سختی می‌توان بخش‌های رفوکاری شده را پیدا کرد.

در مرمت فرش های قدیمی به دلیل فقدان رنگ‌های سنتی گاه رفوگرانِ قالیشویی تهران از محلولهای خاصی برای یک رنگ شدن چله‌ها با تار و پود فرش استفاده می‌کنند و با ظرافت خاصی رنگ‌ها را در یکدیگر تحت پوشش قرار داده و در نهایت هنری زیبا و چشم نواز را در معرض دید قرار می‌دهند

رفوگران ، هنرمندانی که به فرش جان تازه‌ای می‌دهند

اگر چه دغدغه‌ها و دل خستگی‌های این هنر هم شنیدنی است و هم تامل برانگیز، اما امیدواریم همه هنرهای سنتی در کنار صنعت و پیشرفت نیز احیاء شوند و میراث‌های ارزشمند از گذشته به آسانی از یاد نروند

 

آشنایی با هنر رفو گری

 

پس از هنر قالی بافی بر اساس احتیاج هنر رفوگری به وجود آمده است،و علت زایش این هنر این می باشد که هر فرشی ممکن است بعد از مدتها آسیب ببیند و یا در معرض فساد قرار بگیرد.بنابراین تازمانی که فرش مورد استفاده قرار بگیرد هنر رفو گری هم نیاز می باشد و در واقعه رفوگری بخشی از هنر فرش بافی می باشد .

نام اولین کسی که هنر رفوگی را انجام داده و خلق کرده است ناشناس مانده است.این شخص  بی آنکه خود بداند چه خدمت بزرگی به خلق و عالم فرش کرده ، گمنام زیسته و ، از دنیا رفته است.

هنر رفو گری زمانی اهمیت و ارزشش جلوه گر میشود که فرش گرانبهایی در اثر پوسیدگی ، رطوبت ، بید زدگی و یا آتش سوزی و سایر حوادث آسیب دیده باشد در این زمان است که معجزه هنر رفو گری به کمک دستان هنر مند استاد رفو گر به داد فرش رسیده و فرش را احیا میکند و روح و جانی تازه به فرش می دهد. و اینجاست که این هنر و استاد هنرمند فرش را شفا می دهد.

فرشبافان باید هرچند کم با هنر رفو گری آشنایی داشته باشند ت در مواقع لزوم بوانند نیاز خود و سایرن را برطرف سازند اما مهارت در  این رشته نیاز به آموزش تجربه و تمرین دارد.قبل از رفو گری باید فرش کاملا گسترده شود و به صورت کامل و دقیق پشت و روی فرش مورد بررسی قرار بگیرد و میزان آسیب دیدگی تعیین گردد.

با توجه به اینکه فرش از خانواده منسوجات می باشدو در مقابل رطوبت و حرارت و گذرزمان آسیب پذیر است ضایعات فرش را می توانیم به صورت زیر گروه بندی کنیم :

۱-       خسارات ناشی از طول عمر و کهنگی قالی از قبیل پوسیدگی ، فرسودگی و در رفتگ چله ها ، پاره شدن شیرازه ، پارگی و جر خوردگی ، رنگ پریدگی و از بین رفتن پرزها و … .

۲-       خسارا ناشی از سوختگی ، بید ردگی ، پوسیدگی ناشی از رطوبت و  یا مواد شیمیایی پاره شدن و بریده شدن با لوازم تیز و برنده.

خسارتهای ذکر شده ممکن است سطحی باشند و فقط بر پرزهای قالی اثر بگذارند و یا در عمق باشند و به چله  و تار و پود فرش آسیب وارد کنند.

قالیشویی تهران بهترین ها را برای شما ارزو دارد.

شرکت قالیشویی تهران خشکشویی مبل ، فرش (دستباف و ماشینی)، موکت و خوشخواب در منزل شستشوی فرش و موکت در محل با دستگاه سرویس شبانه روزی حتی در تعطیلات با کیفیت صد درد صد بالاتر و زمان کمتر، سرتاسر تهران فقط کافیست تماس بگیرید.

خشکشویی مبل

قالیشویی تهران خدمات جانبی فرش ، موکت و مبلمان را نیز با بهترین کیفیت انجام می دهد.

خشکشویی مبل در منزل

اغلب شرکت های قالیشویی خشکشوییمبل در منزل را انجام میدهند و بعضا مشاهده شده مردم از شستشوی مبل در منزل اعلام نا رضایتی میکنند این مسئله به خاطر نداشتن تعهد قالیشویی ها نسبت به مشتریان خود است شرط حفظ سلامت مبل در خشکشویی استفاده از دستگاه های مناسب و شامپو مخصوص پارچه مبلمان است

از خدمات کارخانه قالیشویی تهران میتوان به خشک شویی مبلمان.فرش.داخل اتومبیل.تابلوفرش و خوشخواب اشاره کرد

شرکت قالیشویی تهران پیرو جلب رضایت مشتریان در ارائه خدمات تغیراتی در نحوه شستشوی مبل در منزل ایجادکرده و توانسته مشکلات خشک شویی مبل از قبیل پوسیدگی پارچه مبل و تغیرشکل ظاهری آن رابعد ازشستشو رفع کند.

این کیفیت را در خشک شویی به دلیل استفاده از کارشناس های با تجربه و استفاده از دستگاه های کاربردی خصوصا مواد شوینده آلمانی که بهترین شوینده برای خشکشویی مبل است

قالیشویی تهران این اطمینان را به شما میدهد درصورت رضایت مشتری ازخدمات وجه خدمات را از مشتری دریافت کند.

خشکشویی مبل تهران ، جهت ارایه خدمات نوین و مکمل، و با عنایت به تشویق و ترغیب شما شهروندان محترم ، بر آن شدیم تا با راه اندازی و ایجاد یک واحد ممتاز مبل شویی با استفاده از تجربه، تخصص ، تعهد و رویکردهای نوین مدیریتی ، زمینه ساز و مجری خواست شما باشیم.

 

اینک مفتخریم راه اندازی و اجرای طرح TOP CLEAN ( خشکشویی مبل و موکت در محل) را به اطلاع رسانده، اعلام نماییم با بهره گیری از دانش و تکنولوژی روز دنیا ، مجهزترین و کاملترین دستگاه های شستشو کادری مجرب و انتخاب بهترین مواد شوینده ، قادر به ارایه خدماتی متمایز و برتر می باشیم.

 

امیدواریم با شناسایی روشها و طراحی شیوه های جدید نو آورانه در قالیشویی تهران قادر به ارایه خدماتی فراتر از حد انتظار شما بوده و وظیفه خود را در حد توان به انجام برسانیم.

انجام خدمات مربوط به ترمیم,ریشه بافی,رنگبرداری, چرم دوزی فرش شما پذیرفته میشود.

فرشهایی که به دلیل استفاده زیاد، ریشه هایشان از بین می رود، نیاز به ریشه دوزی دارند. همچنین به دلیل پوسیدگی چله، بویژه چله های پنبه ای فرش نیاز به مرمت دارد. در صورتی که تمام ریشه های فرش از بین رفته باشد، باقیمانده ریشه را از ابتدای بافت با قیچی بریده و ریشه دوزی انجام می شود و چنانچه قسمتی از ریشه ها از بین رفته باشند، همان قسمتها را قیچی کرده و مرمت را انجام می دهند. قبل از ریشه دوزی، ابتدا باید با انتخاب نخ، روش تهیه آن و انتخاب سوزن آشنا شوید:

انتخاب چله:در روش بطلمه نخ چله باید مقداری از نخ چله قالی نازک تر باشد. به فرض، اگر قالی 30 رج باشد؛ یعنی نخ پله 15-20 لا داشته باشد، نخ چله ای که برای بطلمه از ان استفاده می شود، باید نخ چله 12-20 لا یا نخ چله مناسب قالی 40 رج باشد. البته، رفوگران برای انتخاب چله (چله ای که برای بطلمه انتخاب می کنند) با چله خود قالی مقایسه می کنند و چنانچه ضخامت چله قالی مناسب با چله انتخابی برای بطلمه باشد آن را برای نخ چله بطلمه انتخاب می کنند. نخ چله انتخابی به این دلیل، قدری نازک تر از نخ چله قالی از لحاظ رجشمار در نظر گرفته می شود که (از لحاظ ظرافت و نازکی چله بطلمه  برابر با نخ چله داخل گره ها قالی انتخاب می شود) قالی حالت بادکردگی پیدا نکند، قسمت رفو مشخص نشود، همه قسمت رفو شده هم سطح و هماهنگ با قسمتهای دیگر قالی باشد.

انتخاب سوزن: رفوگران، برای انتخاب سوزن متناسب با قالی، سوزن را داخل قالی فرو می برند، چنانچه سوزن به راحتی در داخل قالی فرو رود و در قالی حرکت کند آن را به کار می برند. البته این روش حالت عامیانه و متداول در بین رفوگران دارد. روش علمی انتخاب سوزن آن است که نخ چله انتخاب شده در سوزن به راحتی داخل شود. هر چه شماره سوزن بالا رود، سوزن نازک تر می شود و هر چقدر سوزن نازک تر باشد، سوراخ آن کوچک تر می گردد. سوزنهای نازک تر بیشتر برای مرمت قالیهای ریز بافت و ظریف استفاده می شود.

انتخاب نخ بطلمه: برای نگهداری و اتصال نخ به چله به قالی به یک نخ کمکی نیاز است که بهتر است از نخ چله کاشان که 3 لا است استفاده شود. استفاده از این چله در رجشمارهای گوناگون به گونه خاص خود است که در جدول شماره 1 توضیح داده می شود.

جدول شماره 1- نخهای چله مورد استفاده در بطلمه، متناسب با رجشمار قالی

رجشمار قالی

تعداد لای (کاشان – ابریشم)

10-20

3 لای نخ چله کاشان

25-35

2 لای نخ چله کاشان

40-55

1 لای نخ چله کاشان

50-55

2 لای نخ چله ابریشم

60 به بالا

1 لای نخ چله ابریشم

شایان ذکر است که، نخ چله 3 لاکه برای قالی 50 رج استفاده می شود، در رفوگری برای نخ کمکی بر مبنای جدول شماره … مورد استفاده می باشد. نخ را متناسب با چله قالی انتخاب می کنند و در داخل سوزن کرده و سپس یک سر نخ را در دهان قرار داده و با دندان می گیرند و سر دیگر نخ را که بین دو دست قرار دارد، با حرکت حرف S انگلیسی که در جهت عقربه های ساعت است، باز می کنند. این سر نخ را در دهان گذاشته و سر نخ دیگر را در ابتدا در دهان گذاشته اند در دو دست قرار می دهند و مانند حرکت S نخ را باز می کنند. سپس دو سر نخ را با هم در دو دست گرفته و به صورت Z که در جهت عکس حرکت عقربه ساعت است، تارها را به هم می تابند و نخ را در قالی فرو می کنند. سپس یک سر نخ را در دست راست و دو سر دیگر آن را که سوزن دارد در دست چپ قرار می دهند و نخ را در داخل قالی حرکت داده و بعد از کمی که نخها کاملاً تابیده شدند، به طوری که نخها به هم فشرده شده و یک نخ را تشکیل بدهند، آن را موم می زنند و دوباره در داخل قالی حرکت می دهند تا موم اضافی گرفته شود. با این کار نخ مناسب تهیه می شود. اگر نخ چله یک لا از 3 لای کاشان یا ابریشم باشد، بعد از آن که سوزن نخ شد، آن را به قسمتی از قالی که محکم است فرو می کنند تا تکیه گاه داشته باشد، سپس دو سر نخ را کنار هم قرار داده و به صورت حرف Z که در جهت عکس حرکت عقربه ساعت پیچانده و داخل قالی می کنند، آن را حرکت داده و سپس به آن موم می زنند.

 

انواع ریشه دوزی:

ریشه دوزی به 3 طریق انجام می شود:

1.ریشه دوزی به روش بطلمه : این روش بیشتر در سر قالیهایی صورت می گیرند که ریز بافت با رج شمار بالا باشند، یا به سبب سفت بودن قالی سوزن در داخل فرش نرود. برای جلوگیری از ترکیدگی در ریشه ها و از هم پاشیدن گره ها در هنگام حرکت سوزن و نخ چله مناسب با قالی، از این روش استفاده می شوند.
در ریشه دوزی به صورت بطلمه در قالی تخت از وسایل زیر استفاده می شود:

تخته شیب دار (مثل تخته رسم البته با چوب محکمتر)
سوزن متناسب با قالی
نخ کمکی با بطلمه متناسب با رجشمار قالی
چله مناسب چله خود قالی
دمباریک
درفش
میخ
چکش

طریقه آماده کردن قالی به این صورت است که ابتدا قالی را از پشت بر روی میز یا زمین پهن می کنند سپس سر ریشه ها را تمیز کرده، چله های اضافی را چیده و بر روی تخته شیب دار با میخ نصب می کنند. به طوری که قالی صاف بر روی تخته قرار گیرد. متناسب با اندازه ای که در نظر است سر ریشه قرار گیرد بر روی تخته میخ نصب می شود. ریشه دواندن به صورت بطلمه در قالی تخت به این صورت انجام می گیرد که نخست نخ چله به اولین میخ گره زده می شود. در مرحله دوم، سوزن نخ شده با نخ چله کاشان یا ابریشم متناسب با جدول یک را، چند رج پایین تر از قسمت ریشه ها به صورت مورب داخل فرش کرده و از چند رج پایین تر از اولین ریشه که قرار دارد عمل بطلمه روی آن انجام گیرد، خارج می کنند. مجدداً از محل خروج، سوزن را داخل قالی کرده و در امتداد چله اول از داخل گره ها و پودها حرکت داده و از سر ریشه اولین سر ریشه یعنی لبه قالی خارج می سازند. نخ کمکی یا نخ بطلمه سوزن دار را به دور نخ چله ای که به میخ سر آن وصل شده است دور می زنند و سوزن را وارد ریشه می سازند و از چندین رج در امتداد چله دوم عبور داده و از فرش خارج می کنند. دوباره سوزن را درست از همان محل خروج داخل فرش کرده ئ به صورت مورب داخل رج سوم نموده، در امتداد تار یا ریشه سوم نخ را حرکت داده ئو از لبه قالی خارج می سازند. از سوی دیگر نخ چله ای که ابتدای آن به میخ تعبیه شده و یک بار نخ بطلمه به دور آن حرکت داده شده است را به دور میخ می پیچند و دوباره نخ کمکی یا بطلمه را به دور نخ چله حرکت می دهند و داخل ریشه چهارم می کنند و این کار را تا انتها انجام می دهند. در هر ردیف از گره ها یک رفت و برگشت وجود دارد و هر ردیف از گره ها 2 بار زیر و رو رودرروی هم قرار گیرند: شایان ذکر است که در قالیها نباید ورود و خروج سوزن در هر ردیف از یک رج مشخص باشد، بلکه این عمل باید به صورت 7 و 8 یا زیگزاک باشد. نخ چله باید متناسب با نخ چله قالی باشد. اگر نخ چله قالی، چله کاشان است، نخ چله مورد استفاده نیز باید از چله کاشان باشد، حتماً باید از نخ چله پشم استفاده شود .

 

روش بطلمه کردن ریشه در قالی لول باف:  ابتدا سوزن را چند رج پایین تر از لبه قالی، از اولین رجی که سر آن ریشه ندارد، داخل قالی می کنند و در امتداد اولین تار از بین پودها و گره ها عبور می دهند و از لبه فرش خارج می کنند. در این حالت نخی را که به میخی روبروی قالی وصل نموده اند، نزدیک قالی می آورند و سوزن بطلمه را به دور نخ چله حرکت داده و از همان محلی که خارج شده بود، وارد قالی نموده و دوباره نخ بطلمه را در امتداد همان تار حرکت می دهند و چند رج بالاتر از قالی خارج می کنند و سپس سوزن را از همان محل خارج شده وارد قالی کرده و به صورت مورب وارد رج کناری می کنند و از همان محل برای ردیفهای بعدی نیز انجام می دهند

ریشه دوزی به طریقه بطلمه در قالی نیم لول مثل قالی تخت می باشد. در حین سوزن کاری در ریشه، چنانچه در پشت فرش نخ بطلمه مشخص شد حتماً با کمک درفش سفیدکها را در زیر گره ها باید پنهان کرد.

2.ریشه دوزی به روش مغزی:

قالی را مانند آماده کردن قالی در ریشه دوزی به روش بطلمه آماده می کنند. وسایل مورد نیاز عبارتند از:

تخته شیب دار
سوزن متناسب با قالی
نخ مخصوص بقدر کافی از نخ قالی نازک تر
دمباریک
درفش
میخ
چکش

ریشه دوزی به صورت مغزی به دو صورت مشروح در پی آمده است :

ریشه دوزی قالی به روش مغزی نوع اول

روش آماده نمودن برای مغزی نوع اول در قالی لول: نخست نخ مخصوص چله که اندکی نازک تر از نخ چله قایل است را سوزن می کنند. به فرض اگر قالی 40 رج باشد از نخ چله 50 رج استفاده می کنند و دو سر نخ را به هم نزدیک می سازند.

روش ریشه دوزی به روش مغزی نوع اول در قالی لول: سر نخی که سوزن دارد را به میخی که روبروی قالی نصب شده گره زده می شود. سوزن را وارد اولین ردیف گره ها کرده و از چند رج بالاتر بعد از عبور از پودها و گره ها آن را خارج می کنند. سپس، به صورت مورب داخل ردیف کناری نموده و پس از عبور از گره های ردیف دوم آن را از لبه قالی خارج می سازند. سپس سوزن را به دور میخ عبور می دهند و وارد ردیف سوم می سازند. بهتر است، یکی از چله ها را از قالی خارج کرد تا چله ها جایگزین تارها می شود، قالی باد نکند و آن قسمت ارزقالی سفت نشود.

روش آماده نمودن نخ برای مغزی نوع اول در قالی تخت و نیم لول: ابتدا نخ مخصوص چله را سوزن می کنند و به شیوه ای که گفته شد، اگر قالی 35 رج باشد از نخ چله 45 رج استفاده می کنند (البته به صورت یک لا) و دو سر نخ را به هم نزدیک نمی گردد، بلکه یک سر نخ بلندتر از سر نخ دیگر است.

روش ریشه دوزی به روش مغزی نوع اول در قالی تخت و نیم لول: سر نخی که سوزن دارد به میخی که رو به روی قالی نصب شده گره زده می شود و سوزن وارد اولین ردیف گره ها می گردد. سوزن را از چند رج بالاتر، پس از عبور از پودها و گره ها خارج کرده و به صورت مورب وارد ردیف کناری می کنند. سپس سوزن را در امتداد گره ها عبور داده و از لبه قالی خارج می کنند و دوباره نخ چله به دور میخ گردانده و وارد ردیف سوم که گره دوم است می گردد.

ریشه دوزی قالی به روش مغزی نوع دوم:

روش آماده نمودن نخ چله برای مغزی نوع دوم: نخست، نخ چله را، مثلاً اگر قالی 20 رج باشد از نخ چله 60 رج استفاده می کنند. در این صورت نخ چله 60 رج را داخل سوزن نموده آن را به صورت S  و Z می تابند تا نخ به دست آمده به صورت نخ 30 رج شود. از طرفی دیگر، باید حتماً نخ چله یک مقدار از نخ قالی نازک تر باشد. از همین نخ، به عنوان نخ چله مغزی استفاده میشود.

ریشه دوزی در قالی لول به روش مغزی نوع دوم: ابتدا قالی را به صورت معمول آماده می کنند و سر نخی را که در داخل سوزن تابیده شده است، به میخ رو به روی قالی گره زده و یکی از چله های قالی را با درفش درآورده و با قیچی آن را بریده و به جای آن سوزن را داخل گره ها می کنند و چند رج پایین تر سوزن را از قالی خارج می سازند. پس از آن، از همان محل درآوردن سوزن، سوزن را داخل قالی می کنند  در همان ابتدای تار کشیده شده قبلی سوزن را حرکت داده و از لبه قالی از همان گره اول خارج می سازند. سپس، دور میخ عبور داده و وارد گره کناری می سازند و تمامی عملکرد تارکشی اول را در قسمت های مورد نیازبرای ریشه دوزی اعمال می کنند.

روش کار ریشه دوزی در قالی نیم لول و تخت به روش مغزی نوع دوم: پس از آماده کردن قالی، ابتدا سر نخی که در داخل سوزن است را به میخ رو به روی قالی گره زده و در داخل تار و ردیف گره ها کرده و در امتداد گره ها حرکت داده، چند رج پایین تر از قالی خارج ساخته و به صورت مورب وارد ردیف کناری و تار دور می سازند و همچنین آن را به صورت مستقیم عبور داده و از سر قالی خارج و به دور میخ چرخانده و وارد ردیف سوم می کنند. نکات مهمی که باید به آن توجه داشت عبارتند از:

مغزی نوع دوم بیشتر در قالیهای لول باف مورد استفاده قرار می گیرد. در کل، به ندرت از این روش استفاده می شود.

چنانچه نخ چله در داخل سوزن نرود، از این روش استفاده می کنند. زیرا همان طور که قبلاً گفته شده، نخ چله 60 رج را بعد از تابیدن برای قالی 20 رج مورد استفاده قرار می دهند. در تمام موارد بالا بعد از ریشه دوانی قالی، قالی را از تخته شیب دار درآورده و آن را بر روی کارگاه نصب می کنند و عملیات گلیم بافی را روی آن انجام می دهند.

بهتر است، هنگام دخول سوزن در گره ها، تار پاره شده را از قالی در آوریم.

3.ریشه دوزی به روش متصل:

در این نوع ریشه های قالی را از ته بریده و چله با رجشمار مناسب انتخاب نموده و با سوزن مطابق شکل به قالی متصل می کنند.طریقه اتصال قالی بر روی کارگاه یا چهار چوب: برای این کار قالی را از پشت بر روی کارگاه با میخ نصب و ریشه ها را بر روی میخهایی که در بالای کارگاه نصب می کنند، قرار داده و محکم می سازند. به طوری که ریشه ها شل نباشند. سپس، چوبی را به عنوان چوب هاف بین چله زیر و رو قرار داده و بر مبنای اینکه گلیم بافی به صورت کرباسبافی یا فارسی باشد یا گلیم باف به صورت ترکی و یا یک پود کلفت و نازک باشد، آن را بافته و از کارگاه درآورده و سر آن را زنجیره می زنند. البته، می توان همان گونه که ریشه ها به کارگاه متصل است زنجیره بافی کرد و بعد سر آن را دو گره زد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *